Polityka prywatności i stosowania Cookies

Postanowienia ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności stanowi dokument, w którym określono zasady przetwarzania zbieranych przez ck-prestige.pl danych oraz ich gromadzenia, dostępu a także sposobu przechowywania informacji wykorzystywanych na urządzeniach Odwiedzającego, stosowanych również za pomocą plików Cookies. Aby podczas wizyty na naszej stronie użytkownicy czuli się bezpiecznie, przy przetwarzaniu danych osobowych ściśle przestrzegamy postanowień ustawowych. Strona internetowa nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w pliku cookies. Centrum Kształcenia Prestige przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających strone www. Gromadzone w dziennikach logów anonimowe dane są wykorzystywane wyłącznie do celów administrowania stroną.

Dane osobowe przekazywane nam przez Ciebie w związku z wypełnieniem formularza kontaktowego są przetwarzane przez Centrum Kształcenia Prestige ul. Zamenhofa 1,  Zielona Góra, Polska.

Mechanizm cookies

  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest m.in. operator strony ck-prestige.pl, Polska.
  • Pliki cookies wykorzystywane są tylko w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; oraz utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu).
  • Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.
  • Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe użytkowników strony www.
  • Do gromadzenia i analizy danych statystycznych wykorzystujemy usługę Google Analytics, która legitymuje się własną polityką prywatności.
  • W ramach strony stosowany są tylko "First party cookies" z domeny widocznej w pasku adresu. Jest to plik tymczasowy, który przechowywany jest w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Cel i wykorzystywanie danych

  • Anonimowe dane zbierane w ramach naszej strony internetowej służą do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony.
  • Dostęp do anonimowych danych posiada także firma Google Inc. - poprzez wykorzystywanie Google Fonts, Search Console oraz do celów statystycznych funkcjonalności Google Analytics oraz serwisy społecznościowe takie jak: Facebook i Twitter (poprzez obecność na stronach wtyczek umożliwiających dzielenie się treścią).
  • Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą formularzy elektronicznych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami powszechnie obowiązującego prawa, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
  • Zbiory zgromadzonych przez Centrum CK danych osobowych podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami oraz polityką bezpieczeństwa danych osobowych. Dostęp do ww. zbiorów posiadają jedynie upoważnione przez Uczelnię osoby oraz osoby uprawnione na mocy przepisów prawa.
  • Staramy się maksymalnie ograniczać okres przechowywania danych osobowych, które nie są już wykorzystywane.
  • W przypadku czytelnego dla nas zamknięcia rozmów z Państwa strony, dane zostaną usunięte  z odbiorczej skrzynki pocztowej przed upływem 30 dni.
  • Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.
  • W ramach strony mogą znajdować się przyciski, narzędzia lub treści kierujące do usług innych firm, m.in.: wtyczki portali społecznościowych (Facebook, GG, Skype, Twitter czy Google+), mapy (Google Maps), filmy (Youtube). Korzystanie z tych aplikacji może powodować przesyłanie informacji o użytkownikach do ww. zewnętrznych podmiotów.

Zakres gromadzonych danych

Państwa dane osobowe przetwarzane są przez CK Prestige tylko celu udzielania odpowiedzi na Państwa zapytania kierowane przez formularz kontaktowy (węższy zakres) i formularz rekrutacji (szerszy zakres). Ich wypełnienie jest w pełni dobrowolne. Wśród informacji pozyskiwanych są:

  • Imię i nazwisko
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Data urodzenia
  • Pełny adres
  • PESEL

Formularze wykorzystują skrzynkę pocztową zlokalizowaną w serwisie poczta.o2.pl.  Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkownika w związku z korzystaniem z usługi poczty elektronicznej jest oprócz CK Prestige również Wirtualna Polska Media S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Jutrzenki 137A, Warszawa. Nie gromadzimy danych w obrębie strony internetowej (CMS). Dane z formularzy są automatycznie i jednostronie przesyłane na pocztę elektroniczną.

Korzystanie z Google Analytics

Ta strona internetowa korzysta z Google Universal Analytics, usługi analizy internetowej oferowanej przez Google Inc. ("Google"). Google Universal Analytics wykorzystuje pliki cookie, pliki tekstowe przechowywane na komputerze, aby pomóc nam analizować sposób korzystania z naszej witryny. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z tej witryny (w tym adresu IP) są przesyłane na serwery Google w USA i tam zapisywane.Na tej stronie aktywowaliśmy anonimizację IP, dzięki czemu adres IP użytkowników w państwach członkowskich UE zostanie uprzednio skrócony przez Google. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest wysyłany na serwery Google w USA i tam skracany. W imieniu dostawcy strony internetowej Google wykorzysta te informacje w celu analizy korzystania z witryny przez użytkownika, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu. Google nie będzie łączył adresu IP przesłanego przez twoją przeglądarkę w ramach operacji Google Universal Analytics z innymi danymi przechowywanymi przez Google. Możesz uniemożliwić instalację plików cookie, wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce. Bardziej szczegółowe informacje na temat warunków użytkowania i prywatności danych można znaleźć na stronie http://www.google.com/analytics/terms/pl

Inne wykorzystanie danych i usuwanie danych:

Wszelkie dalsze przetwarzanie lub wykorzystywanie twoich danych osobowych będzie generalnie wykonywane tylko w zakresie dozwolonym na podstawie przepisów prawnych lub w przypadku, gdy wyraziłeś(aś) zgodę na przetwarzanie danych lub wykorzystanie danych. W przypadku dalszego przetwarzania w celach innych niż te, dla których dane zostały pierwotnie zebrane, poinformujemy Cię o tych innych usługach i przekażemy wszystkie inne istotne informacje przed dalszym przetwarzaniem. Centrum CK nie udostępnia zgromadzonych danych osobowych, z wyjątkiem przypadków wyraźnie wskazanych przez prawo.

Bezpieczeństwo

  • Dokładamy wszelkich starań, aby chronić stronę przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich. W tym celu stosowane są m.in. firewall, urządzenia zabezpieczające serwery, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki bezpieczeństwa.
  • Domena korzysta także z bezpiecznego protokołu SSL/HTTPS.
  • Serwer strony należy do polskiej firmy Progreso S.C. z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju.
  • Strona jednak zawiera odnośniki do innych stron internetowych. Rekomendujemy, aby po przejściu na inne witryny, zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności.

 Zmiana ustawień w przeglądarce

  • Użytkownicy Serwisów w każdej chwili mogą zmienić swoje ustawienia dotyczące plików cookies.
  • Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Postanowienia końcowe

W związku z ciągłym rozwojem i postępem techniki zasady określone w niniejszym dokumencie mogą ulec zmianie. O zmianie tych zasad zostaniesz poinformowany z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż na 7 dni przed ich wprowadzeniem, poprzez zamieszczenie nowej treści niniejszego dokumentu na stronie internetowej.

 

 

O Nas

Centrum Prestige posiada akredytację Kuratorium Oświaty. Należymy do placówek kształcenia oferujących bogaty pakiet kursów i szkoleń, prezentujących najnowsze trendy i rozwiązania. Oferujemy najniższe ceny oraz najdłuższy cykl szkolenia na terenie Zielonej Góry. Dzięki temu możemy rzetelnie przygotować Cię do zawodu. Gwarantujemy wysoko kwalifikowaną kadrę z branży, posiadającą długoletnie doświadczenie zawodowe.

Mini Galeria

Kontakt z nami

Centrum Kształcenia Prestige
ul. Zamenhofa 1, 65-187 Zielona Góra
(budynek Lubuska WK OHP)
tel. 68 444 84 77 lub 664-855-650
BZWBK 42 1090 1388 0000 0000 3804 8295